Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar. J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott
400 gr köttfärs1 gul lök1 burk champinjoner1 vitlöksklyfta½ dl chilisås1 msk tomatpure1 dl creme fraiche1 tsk soyasalt och peppar3 dl riven ostmatfett att steka iÄggstanning. Stek lök-svamp-färs och vitlök i matfettHäll sedan i chilisås-tomatpure-creme fraiche ochsoyaoch låt puttra i några minuterVispa i hop äggstanningen och riv ostenTag hälften av den rivna osten och strö i botten på det förgräddade pajskaletTa sedan köttfärs fyllningen och lägg över ostenTa sedan den resterande osten och strö överköttfärsfyllningenHäll sist på äggstanningen, grädda sedan i 200 grader20-30 minuter i mitten av ugnenLåt den vila några minuter innan du serverar denServera med en grönsallad, pajen blev super duper godSmaklig måltid
Den milda och lite söta smaken passar bra ihop med de här kryddorna. Potatisen höjer blodsockret väldigt snabbt efter en måltid, medan vitkålen lägger det på en jämn nivå
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Kommer säkert fler gånger dock… Sov där och hade därmed gratis boende, lyx. Får nämligen besök av Nina & Nicklas ikväll som ska lämna sina lägenhetsnycklar eftersom de beger sig utomlands på torsdag, så måste ju hinna med mat innan dom kommer
Att göra en krämig potatisgratäng är inte helt fett fritt men riktigt gott, jag gör som på krogen börjar med att koka potatisen då kan jag se till att den blir bra kryddad och tillräckligt salt
Från ochmed NU är det planering som gäller. Gjort en vanlig köttfärssås och surt fått slänga den där vitkålen när lukten i kylskåpet avslöjat att det behövs göras en rensning
Korv ochpotatisgratäng i ugn med pizzakrydda. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.