Koka upp vatten (ca 1,5 l) med 1 tsk salt, lägg i potatisarna och koka dem knappt färdiga, ca 10 minuter. • Värm oljan till medelvärme i en kastrull och fräs kryddnejlikor, lagerblad och kardemumma ca 10 sekunder
Jag älskar indisk mat. Det är ett jättebra kök för oss som är vegetarianer. Kan nog lugnt påstå att baljväxter smakar som allra bäst när de serveras på indiskt vis
Koka upp vatten (ca 1,5 l) med 1 tsk salt, lägg i potatisarna och koka dem knappt färdiga, ca 10 minuter. • Värm oljan till medelvärme i en kastrull och fräs kryddnejlikor, lagerblad och kardemumma ca 10 sekunder
Den är väldigt mäktig med potatis, ris och linser. Indisk potatiscurry4 port125 g gula linser (jag tog röda)3 msk olja½ tsk senapsfrö½ tsk bockhornsklöverfrö1 tsk riven färsk ingefära1 tsk pressad vitlök1 tsk chilipulver1½ tsk mald koriander½ tsk mald gurkmeja4 tomater, skalade och hackade6 dl vatten1 tsk salt750 g mjölig potatis, skuren i 2 cm stora bitarhavssalt och nymald svartpepparTill servering2 msk hackad färsk koriander½ tsk garam MasalabasmatirisSkölj linserna väl i flera omgångar vatten
4 st skalade medelstora potatisar. Hetta upp en traktörpanna och fräs curry och lök i olja och ha sedan i vattnet och kokosmjölken och lägg i potatisbitarna och låt sjuda i ca 15 minuter innan du har i blomkålsbuketterna och låt små- sjuda tills allt är klart
För att de inte ska bli geggiga fyller man dem ofta med den här torra potatiscurryn, som innehåller stekta råa linser som blir härligt knapriga mot den mjuka potatisen
När jag första gången smakade Gujarati Dal tyckte jag den var för söt, men nu älskar jag den – balansera med tex potatiscurry, kryddstekt spenat och syrlig, bitter pickles
Hacka och sautera löken i oljan tillsammans med currypulvret tills den är mjuk. Servera i tortillas eller chapati eller i pitabröd, tillsammans med någon god raita, t ex min Mint- och korianderraita
Jag älskar ju bönor i alla dess former och tycker alltid att det är ett måste i grytor, så att slänga i ett paket med blandade bönor var verkligen så rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.