Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda. 6 dl (360 g) naturligt glutenfri mjölmix (finax har en helt vetefri, äggfri och mjölkfri). Tillsätt oljan och vattnet och rör runt tills allt blandat sig, arbeta sedan degen med händerna tills den börjar bli smidig (den kan vara riktigt smulig men den blir bra när man knådat i 3-5 minuter). Dela upp i 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar. 6 dl (360 g) naturligt glutenfri mjölmix (finax har en helt vetefri, äggfri och mjölkfri). 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar
Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst. Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget
Pepparkakor och dess recept är något som ständigt kan utvecklas. Jag ville dessutom försöka öka smakupplevelsen än mer och ville pröva att ha någon form av gräddersättning i
Såg ett så härligt recept i senaste buffé och tänkte att det måste jag testa. Dottern tyckte att man kunde minska mängden lakritspulver något och jag är böjd att hålla med
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.