För potatisen ska behålla skalet ochdärmed alla nyttigheter. Har sett recept och varianter på detta lite här och var, så det är inte bara jag som går igång
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar. flingsalt och nymald peppar. Servera rykande het med bacon på toppen med en ostmacka till
Margarin att steka i och till formen. ½ kg köttfärs 1-2 pkt bacon 25 cm purjolök 2 st gula lökar Salt Peppar Margarin att steka i och till formen 10 st potatisar 3 dl grädde 200 g riven ost
Klicka i kryddsmöret, på med riven västerbottensost och på med såsen. Affe stekte bacon (lite väl knaprigt dock, men man får ju vara glad att kidsen vill hjälpa till) och det smulade vi över röran
1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Tillsätt,1 burk majs (150g)5 dl buljong (jag tog min kokta renbuljong men det funkar nog säkert med grönsaksbuljong också)Låt sjuda i 20 minuter. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.