Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken. Rör ner ost och kryddor. Blanda kasslern med potatis och purjolöksblandningen i en smord form
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Enkelt och gott. Serverade med sallad och råris. Uteslöt russin och hade mozzarellaost på. Lägg kassler skivorna i en ugnsform och stick ned ananasskivor mellan kasslerskivorna
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Servera kasslergratängen med kokt ris eller bulgur, solrossalladen och gärna en bit bröd. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.