43 Jag
gillar ju vardagseffektiviet och att strukturera och effektivisera saker vilket man kan läsa mer om i denna kategori. Post- och tidningshanteringen är ett område jag "styrt upp" och känner mig rätt nöjd med, om jag får säga det själv :) Den sker primärt i ett gammalt skåp i köket, med fyra hyllor/fack och en låda.Och dörrar så högarna inte syns. I fack 1 ligger "nyanländ post" som ingen tittat på eller som någon bör titta på.(Dock öppnas saker vanligen innan de hamnar där men de kanske inte blir färdiglästa eller åtgärdade).I fack 2 ligger post som jag är klar med men som maken inte är klar med.I fack 3 ligger post som maken är klar med men som jag inte är klar med.Och i fack 4 ligger post som hamnat i någon slags "andra sortering" och väntar på ställningstagande.I lådan ligger diverse "inte så aktuella" skolpapper och sånt.Ovanpå skåpet ligger aktuella skolpapper och läxor samlade i en korg och i en låda. Och i ett annat skåp i ett annat rum ligger räkningar. Var sak på sin plats. Och den sköna känslan av ordning. "Post-skåpet".Konstverken på insidan av dörrarna gjorda av ett barn- min pappa när han var liten! Dynamitlådan lyckades jag byta till mig på en loppis, en äldre herre hade den med sig för att frakta saker han skulle sälja... Lite mer från vårt kök.Till höger ovanpå ett svart plåtskåp från IKEA syns en förvaringskorg från Rice.dksom ser ut som en husvagn.I den samlas saker som ska tillbaka till husvagnen på vintercampingen, t.ex. muggar, tallrikar och bestick vi fått med oss hem.
2015-02-25 @
20:47:38
Bra ide att ha olika fack. Känner igen papper som är inte så viktiga men som inte kan riktigt kastas bort ändå!
Fick ett ryck och tog tag i brödkaveln en svängom i eftermiddag. *ler nöjt*. Att baka bröd är inte min bästa sida, men har varit sugen på brödkakor ett tag så nu mina vänner luktar det riktigt gott här i huset ikväll
Krossa potatisen med botten av en kaffemugg. 45 minuter Krossa potatisen med botten av en kaffemugg. Det är för sent att komma med inspiration till julbordet idag, men med tanke på att jag är less på julmat försöker jag göra någonting helt annat
Middagsklubben i Juli månad, har redan nått sitt slut, och flera gäster har tackat för sig. Några tappra, som är mer eller mindre familj, stannar kvar tills de stupar, medan jag sitter och går igenom kvällen, i bild och tanke
I Lund, precis vis AF-borgen finns lunchrestaurangen ”Hemmahos Greken”. Den kan serveras som hos greken med en pastasallad blandad med yoghurt, med en bit kyckling eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd
Örtbakad kyckling med aprikossås8 st kycklingbröstfiléer 1 dl örter, finhackade, (jag valde basilika, timjan, rosmarin) 1 tsk salt 1 krm vitpeppar smör att steka i Aprikossås3 dl matlagningsvin 5 dl matlagningsgrädde 1 st hönsbuljongtärning 1 burk aprikoser salt och vitpeppar efter smak
Idag behövde vi något stärkande på eftermiddagen. Vi slog till på favoriten. En "josa juice". Enkelt översatt så betyder det en nypressad juice innehållande bl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.