Servera pajerna lätt avsvalnade eller kalla, gärna med grönsallad Deg. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen
Lägg smör och mjöl i matberedaren, kör ut smöret i mjölet, tillsätt vattnet under gång och ta av maskinen då en deg är på gång att formas, låt degen vila i kylen medans fyllningen förbereds
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kavla ut den tinade smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker portionsformarna
Låt pajerna svalna lite innan du serverar dem tillsammans med en god vaniljglass. Grädda i mitten av ugnen tills pajerna har fått fin färg och bubblar, det tar ca 15-20 minuter för portionspajer (något längre för en stor paj)
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Jag har köpt mina formar på Cervera, de är i teflon med lös botten som gör att man lätt kan lyfta ur pajerna
Jag gjorde portionspajer men det går lika bra att göra pajen i en stor form. Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Väldigt god citronpaj med len och mjuk smak av citron och ost. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg
Servera pajerna med vaniljsåsen. Täck med smulpaj och baka under lock i grillen tills bären är mjuka och smulorna fått fin färg och blivit krispiga, ca 10 minuter
Prova att göra portionspajer istället för en stor, jag tycker att det känns som om man ansträngt sig lite mer då, + att man har koll på att det räcker till så många som man tänkt sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.