Polloalla cacciatore med papardelle 14 propoints. Hetta upp lite olja i en panna & fräs allt ca 2-3 min. Lägg över i tomatsåsen & låt sjuda ca 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Polloalla cacciatore med papardelle 14 propoints 5 portioner
Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
De båda formhalvorna läggs i kallt, rent vatten i några timmar för att bli helt genomfuktade. Kryddar kycklinfgen efter smak med salt, peppar, rosmarin eller andra örtkryddor
Versare un filo d’olio in un’ampia padella e adagiare i filetti di pollo. 500g di petto di pollo tagliato a fette. Rosolare i filetti di pollo 2 minuti per lato ad una fiamma media. Versare la crema sul pollo e continuare la cottura per altri 5-6 minuti ( in base allo spessore della carne) rivoltando di tanto in tanto la carne. 5m 500g di petto di pollo tagliato a fette
Polloalla valdostana. Infarinare le fette di pollo. Mettere il pollo infarinato in un’ampia padella con un filo generoso di olio e far rosolare per un paio di minuti a fiamma vivace fino a quando si saranno colorate e avendo cura di rigirare più volte la carne
Så gott, så gott att man nästan suckar. Säkert skulle en italiensk matmor gråta, för så vacker blev den kanske inte som på bilden i den italienska kokboken
15-25 svarta oliver. 2-3 msk olivolja. Skölj och torka kycklingen väl. Fräs lök,blekselleri och morot i en gryta med smör och olivolja på medelvärme tills dom är mjuka
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.