Fortsätt medpolentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Lägg på den andra polentakakan och så häller du över den smälta gheen/smöret
Servera polentan tillsammans medchampinjonerna, spenaten och strö över några rostade solrosfrön. Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
När köttfärssåsen är klar att servera fräser du snabbt på halverade champinjoner på burk i het stekpanna med lite smör, pressa ner en vitlöksklyfta och lite finhackad persilja, toppa sedan köttfärssåsen med detta i en lite hög bredvid osten…
På tallriken vid denna måltid ligger också kokta rödbetor och torsk med brynt smör. Färsk bladspenat. Champinjoner blir som bäst att skiva och steka tycker jag
Men lite "vuxen" i alla fall, med ricotta och spenat bland annat. Spagettiblandning i botten av en form, fyllning med bacon, champinjoner, lök och tomat och sedan ett lager spagettiblandning till
I originalutförandet brukade jag ha i mozzarella, men jag har faktiskt slutat med det. Det gäller särskilt rätter med milda ostar, där de andra smakerna tar över
Smaka av med salt och svartpeppar. Tina bladspenaten lite grann så att den går att grovhacka. Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.