Pocherad hälleflundra. Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Pocherade ägg i krämig tomatsås med kokosmjölk och garam masala 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk garam masala 1 röd chili 1 tsk färsk finhackad ingefära 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 2 tsk tomatpuré 1-1,5 dl kokosmjölk (beroende på hur krämig man vill ha den) 800 g plommontomater på burk 1 röd paprika 4 st ägg Olivolja att steka i Gräslök Rostad sötmandel Sätt ugnen på 180 grader
Torsk. Rimma torsken genom att salta den över allt kött med havssalt. Låt stå i minst 40 minuter. Medan torsken rimmar så tillsätt övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp
Men det pocherade ägget kan man trycka lite försiktigt på, för att känna av innandömet. Konstigt nog blev det fjällröding och forellrom över efter middagen i förra lördagen
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. Bara ordet låter flådigt. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägg lägger sig gulan som i en ficka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.