Blanda mjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten. Rör smör ochsocker vitt och pösigt. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde
Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollosmed en skvätt mjölk till en ljuvligt godkolasås. Själva mördegskakornaoch de rostadenötterna går att göra i förväg
Och några blev en godplommonkaka. Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans med mandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Pudra med lite florsocker. Servera ljummen, gärna med glass. Alla plommon behagar mogna på en gång. Jag kokar in dem i portvin, fryser in dem i klyftor, äter så magen får världens fart
Vi har fullt medplommon i trädgården och hela familjen mumsar på domsomdom är, saftiga och söta. Men jag tänkte att det kunde vara kul att göra någon kaka på plommon så jag letade runt lite på nätet och hittade ett spännande recept hos Lilla Blanka som bakade efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.