Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. Häll upp den varma sylten på varma, steriliserade burkar, eller låt den kallna och frys in den i lagom portioner
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmelad med hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Väldigt fina och goda plommon dessutom, kommer bli en toppensats det här känner jag. Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull
Marmelad gjord på enbart plommon tycker jag är lite för söt och fadd i smaken. Denna skotska plum pot med apelsin och russin är däremot helt ljuvlig – tillräckligt mild för att passa på frukostfrallan, men samtidigt så smakrik att den också trivs tête-à-tête med en skiva lagrad hårdost framåt kvällskvisten
Vi har redan plockat hur många kilo som helst, och ändå är där lika mycket kvar. Marmelad är perfekt - gott som det är som pålägg, till pannkakor, i kakor - och en alldeles utmärkt liten sak att ta med sig om man blir bjuden på fika eller så
Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.