Dofterna gjorde omvärlden påmind om att det var söndag och tv-tablån lös med ett hej-dundrandes skitprogram precis som vilken söndag som helst i Sverige
Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Häll lite rapsolja i en kastrull, sätt på medelhög värme. Eftersom vårt plommonträd har givit oss stora mängder plommon i år, var jag ju tvungen att fundera ut lite olika sätt att ta tillvara på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.