2 kanlestänger. 2 stjärnanis. 2 kanlestänger. 2 stjärnanis 1 vaniljstång frukt så att lagen täcker allt. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje. Rör ned äggsmeten i bunken med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen 25-35 minuter. 125 g rumsvarmt smör. 2 ägg. 200 g urkärnade plommon. 2 msk socker. ½ - 2 msk maizena
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Halvera och kärna ur plommonen. 800g plommon0. 5 dl vatten700g syltsocker2 st stjärnanis3 st passionsfruktGör så här. Lämna en kommentar 800g plommon. 2 st stjärnanis
Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Halvera och kärna ur plommonen. Ta upp plommonen. Lägg tillbaks plommonen och låt dem kallna i lagen. plommonen och sjuda dem mjuka i ca 5 minuter. 12 st plommon. 2 st stjärnanis
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 2 tsk rivet citronskal. 2 msk pressad citronjuice. 1 liter skivade plommon. 2 ½ dl vetemjöl. 2 dl mjölk. 2 tsk vaniljsocker
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
När lagen kokar tillsätter du plommonen, koka sedan upp igen och stäng av värmen. Låt plommonen stå och dra i lagen i minst ett par timmar, gärna över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.