Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Placera de urkärnade plommonen tillsammans med vattnet i tjockbottnad kastrull, tillsätt syltsocker och citron
Plommonen. 800 g plommon. Skölj samtliga frukter. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Halvera och kärna ur plommonen. Ta upp plommonen. Lägg tillbaks plommonen och låt dem kallna i lagen. plommonen och sjuda dem mjuka i ca 5 minuter. 12 st plommon
Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
När lagen kokar tillsätter du plommonen, koka sedan upp igen och stäng av värmen. Låt plommonen stå och dra i lagen i minst ett par timmar, gärna över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.