Helstekt benfrikotlett med dragon och kryddsmör. Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfriafläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Har man bråttom nån dag ska man kanske inte ge sig på denna rätt för det är lite pyssel och det tar tid i ugnen, men känner man att tiden finns och man vill äta något supergott med det där lilla extra tycker jag verkligen ni ska testa detta, så himla gott
Ta en vass kniv och stick små hål i kotletten, peta in en klyfta i varje hål. Vill du ha en sås till kan du sila av skyn från formen och koka upp med lite vitt vin och grädde
Rör ihop såsen och häll den över kotletterna. Servera kokt potatis och grönsaker och vinbärsgele till. Lägg dom benfria råa kotlettskivorna i gratängformen
Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet
Putsa kotlettbiten fri från fett och skär den sedan i tunna strimlor. Att steka den i skivor vad jag inte sugen på och till slut blev det en härligt god pastasås av det hela
En fylld, benfrikotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Köttfärslimpa med skysås, farmors pitepalt och mammas kotletter i panna för att inte tala om pappas röding med citronsås
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Stekt kotlett i champinjonsås, hasselbackspotatis, sallad och svarta vinbärsgelé. Jag förkokade potatisen och på så sätt lagades den mycket snabbare än i vanliga fall när man kör in den i ugnen rå
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
Stekt benfrikotlett med ugnstrostade rotfrukter och dragonsås. Potatis, morötter och palsternackor skärs i klyftor, lägg i en ugnsfastform ringla över lite olja
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.