Det här receptet har funnits med mig i tio år och funkar än. Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig
Receptet på pizzadegoch tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
• Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet. Pizzadeg. • Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen
Riv vitkålen tunt och fint med osthyvel eller mandolin. Kärna ur och skär paprikan i tunna skivor. Lägg ovanstående i en stor skål och häll på resten av ingredienserna
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegenoch tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt fiberhusk, mjölmix, salt och olja. Knåda degen lätt och kavla ut direkt på en plåt, smord eller med bakplåtspapper
Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg alltsammans i en skål. Koka upp olja, vitvinsvinäger, vatten och kryddorna och låt koka ca 2 min, häll den heta blandningen över vitkålen och dra några tag med svartpepparn över kålen. Låt stå och gotta till sig, hållbar ca 1-2 veckor
I dag fick det bli köttfärsås (från det här receptet) ochpizzasallad i pitabröd. Pizzasalladen blev lite godare än vad jag lyckats få till tidigare så jag delar med mig av receptet
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Jag har provat Sara Lees Pizza kit som innehåller pizzadegoch tomatsås. Vi hade på köttfärs stekt med kryddor, lök och vitlök, färska champinjoner, och majs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.