För några år sen så gräddade jag Krabbelurer lite då och då och vi åt till lyxig fika hemma men framförallt så hade vi med oss Krabbelurer påutflykter men sen har jag glömt bort dem under en lång tid för att i förra veckan när vi skulle till Mariebergsskogen plötsligt komma på dem igen
Attha koll på just de basiska valen är viktigt och kan även hålla dig borta från olika sjukdomar enligt forskare Jurgen Vormann som bland annat forskar i benskörhet
Börja medatt lägga gelatinbladet i blöt. Pressa i lime saften tillsammans med kokosmjölken. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Vispa var för sig i tre skålar äggvitorna hårt, äggulor + socker pösigt och grädden medelhårt. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikro och häll den i en strut av smörpapper eller i en engångsspritspåse
Har du inte tid att stå i köket och mecka med desserten har Fia som driver bloggen Frufe lösningen. MedPåsken som kommer om mindre än en vecka är det verkligen dags att planera maten och dessertbordet
Jag äter kycklingen tillsammans med potatis till lunch men om du vill äta färre kolhydrater, så är en fräsch sallad med oliver, fetaost, pumpsfrö och lite olivolja över, riktigt gott
Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rör i lätt creme fraiche och soja
Det är snyggt att servera såhär, medhalva glaset med chiabasen och andra halvanmed smoothie. Superbra att fylla ut smoothie med, snabbt göra en chiapudding eller använda som ersättning för ägg i bröd och liknande
Både att bre på en macka, toppa sin sallad eller en kokt ägghalvamed eller rulla in en ostbit i. Gott med lite blandat och kidneybönorna ger fin färg om du, som här, använder dem i en variant på hummus
Om du plockar ut den rena mängden kolhydrater från vitt bröd och på samma sätt med broccoli så att du har samma mängd rena kolhydrater från både brödet och broccolin, så höjer kolhydraterna från brödet ditt blodsocker mer än de från broccolin
Jag gillar ju inte att slänga mat så pastan som blivit över blandar jag ihop med vad som finns i kylen, kan även det vara rester som korv, köttfärs eller skinka
Jag tycker att kallrökta korvar är ett jättegott pålägg. Har nästan alltid någon variant hemma. De innehåller mer kött än innan och torkas längre - båda sorterna röks över alspån, och resultatet är verkligen gott
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Lägg på ett nytt lager potatis och pensla med olja. Smörj en pajform med olja. Häll över äggstanningen och se till att osten fördelar sig jämnt över pajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.