Gjorde pizzan med gulbetor istället för rödbetor. Tog också mer rödlök än angivet. Vanlig god ädelost smulades över och sist toppade jag med riven, stark prästost . Glöm inte att använda en god olivolja! Gudagott
Eftersom de färska tomaterna och basilikan ännu lyser med sin frånvaro, så prövade vi att göra pizzamed något som faktiskt är i säsong nu, nämligen rödbetor
En köttfärspizzaoch en pizzamedrödbetoroch chevréost fick det bli. Det har blivit mycket grillande den sista tiden, så när vi fick besök av vänner bakade jag pizza
Hemgjord pizza går inte att jämföra med den man köper. Den här pizzan gjorde jag efter att jag blivit inspirerad av Julias pizza hon gjorde på förskolan och bjöd oss på
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Stek detta medanrödbetorna kokas i saltat vatten. Servera med ruccola, och häll över det smälta smöret (när jag frös in till matlådor lade jag i en liten klick smör som ju smälter i micron)
När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Kommentarer
lisbetheleonora.johansson
Gjorde pizzan med gulbetor istället för rödbetor. Tog också mer rödlök än angivet. Vanlig god ädelost smulades över och sist toppade jag med riven, stark prästost . Glöm inte att använda en god olivolja! Gudagott
Logga in eller Registrera för att kommentera.