Artusis friterade kalvbräss var ingen hit alltså. Kalvbräss är fantastiskt gott, men det finns bättre sätt att ta hand om denna fina råvara än att fritera den
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
-). Idag kände jag för att laga pizza. -). Men inte vilken pizza som helst, en nyttigare variant med en botten baserad på kikärtsmjöl och proteinpulver
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
3-4 kycklingfiléer. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger. 3-4 kycklingfiléer. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger
Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt. Pizzadeg. Pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 1 burk (ca 600-800g) ananas
Friterad kyckling. Jag friterade i två omgångar. Friterad kyckling. Den första gången la jag kycklingbitarna ner i korgen till fritösen, sänkte ner den och friterade i 4-5 minuter
Cut the aubergines in slices length-wise and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Really good pizzas similar to the taste of melanzane alla parmigiana
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.