Piuh piuh...avkopplar med att ändå ge er en helgmeny för vecka 19, 2015...
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 apelsin 1 msk honung
  • 2 msk senap (gärna grovkornig)
  • 4 benfria fläskkotletter, (8 ifall ni äter 2/pers, dubblera hela receptet då)
  • 1 tsk smör eller margarin
  •  
  • Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk, varm
  • salt
  • svartpeppar
  • grillkrydda
  • lite lite riven muskot
  • flytande margarin
  •  
  • Kantarellsås
  • 300 g färska kantareller, eller brk
  • 1 liten lök
  • 1 msk margarin
  • 1.5 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 dl kycklingbuljong (vatten+buljongtärning eller fond)
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 apelsin 2 stjärnanis 2 msk socker
  • 20 kumquats
  • 1 mango, väl mogen
  • 2 kvistar mynta
  •  
  • Servering
  • god gräddig vaniljglass
  • 1 apelsin 2 dl turkisk yoghurt
  • 250 g frysta hallon, ej tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  
  • Servering
  • ev färska hallon
  • ev en klick vispad grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.