Piroger med laxfyllning
Milda.se
Milda.se

Piroger med laxfyllning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 360 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 250 g Milda i folie
  • 1 ägg
  • ½ tsk Winborgs ättiksprit
  • 2 msk vatten
  • 175 g lax
  • gravad
  • lättrimmad eller rökt
  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ dl kokt kallt ris
  • 1½ msk dill
  • 1/3 krm svartpeppar
  • malen
  • 1-2 msk hackad gräslök
  • 1 uppvispat ägg

Beskrivning

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Smula kylskåpskallt matfett i mjölet med hjälp av fingertopparna eller en gaffel.

    Vispa upp ägget, blanda det med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen, vira in den i plastfolie och låt den vila kallt minst 1 timme.

    Gör under tiden fyllningen. Skiva och finstrimla laxen. Hacka äggen. Blanda lax, ägg, ris, dill, peppar och gräslök. Sätt ugnen på 225°C.

    Dela degen mitt itu. Kavla ut varje del till en stor degplatta, ca 30 x 40 cm. Tag ut rundlar med mått, ca 10 cm i diameter. Lägg ca 1 msk fyllning på varje pirog. Vik ihop och tryck till degkanterna med en gaffel.

    Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.