Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper)
Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Igår hade jag lite besök. Så jag bakade denna kakan på förmiddagen. Den är rätt go faktiskt och jag gjorde ju den för några veckor sen till målaren som målade om köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.