Vill man göra vegetariskt sås är det enkelt fixat med vegofärs, krydda då gärna lite extra. I inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm
Vi testar en köttfärslimpa på lammfärs som doftar av medelhavetmed soltorkade tomater, oliver, fetaost, rödlök och vitlök i smeten och en superenkel italiensk cannelloni med färska pastaplattor och smarriga fyllningar, så enkel att barnen kan ansvara för denna rätt
Delarna man inte vill använda denna vecka kan man enkelt stoppa i en fryspåse och använda senare. I inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm
I det introducerande inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm
Testa att äta denna goda rätt med gott surdegsbröd och inlagd lök till - enkeltoch jättegott. Vi kompletterar med en lättlagad värmande tomatsoppa ochenkel fisk i folie
Till nästa vecka har vi istället planerat med två rätter med relativt lite fläskkött i båda, dock kan man enkelt utesluta kött i den ena (eller båda) om man känner att man fick överdos av lamm och kyckling under påsken
Den är så enkel att göra att man inte tjänar något på att förbereda dagen innan, men har man fått kokt pasta över från första tillagningen kan man värma den när man kokar ny pasta genom att bara lägga med den kokta pastan en sista halv minut i det kokande vattnet, så blir den som nykokt (många restauranger använder sig av det knepet, de har färdigkokt pasta som de värmer i kokande vatten så att maten kan serveras snabbt)
Denna rätt kombinerar vi med en rejäl chorizogryta som är enkel att dubbla och en kanongod wok med lax, paprika, broccoli och bambuskott som får smak av lite chili och citrongräs i kokosmjölksås
Enkel påskförrätt, eller delar av en påsklunch. Har man flera av helgens finmiddagar hemma hos sig kan man testa någon annan av våra festligare recept också, exempelvis en kyckling cordon bleu med fetaostkräm, eller denna ugnsgrillade baconlindade kyckling med grillade grönsaker - kyckling som blir över kan också med fördel läggas på lunchmacka eller i en wrap eller så kan man ha en middag nästa vecka där olika familjemedlemmar får äta olika rester - var och en kan välja det de gillade mest under helgen
I receptet rekommenderar vi vitkålsallad till, men man kan också göra en enkel grekiskt sallad på små körsbärstomater, rödlök, fetaost, soltorkade tomater och oliver marinerade i dressing på olivolja, örtsalt, peppar och balsamvinäger
Efter att ha haft pasta på matsedeln två veckor i rad ville vi dock ge er en frist denna veckaoch istället uppmuntra till att ni provar blancherad vitkål som pasta-ersättning, enkeltoch lika gott, vi lovar
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Smaksätt gärna de wokade grönsakerna med japansk soya och sweet chili-sås. Förbered alla grönsaker du önskar ha till woken (eller ta färdig fryst wokmix - supersmidigt
Vi tar eventuellt igen det senare om det blir lite extra kött någon vecka, och istället fixar vi god lax i ugn med en nyttig yoghurtsås, samt extra lyxiga krutonger till en enkel italiensk bönsoppa
Testa och se om ni kan hänga ute kring grillen medan ni fixar resten av veckans mat. Detta blir sista veckomatsedeln för våren eftersom sommaren ju i princip är här nu och vi kommer börja med lite mindre strikt uppstyrd matlagning
blomkålen i en skål och blanda med ägg, ost, salt och svartpeppar. De senaste månaderna har jag flera gånger läst om blomkålspizza och det lät så spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.