Den här spanska tapasklassikern har nog alla som varit på semester i Spanien ätit. Pimientosde padrones är chili som ser ut som små gröna paprikor där de oftast är milda, men ibland dyker det upp en väldigt stark liten rackare
Pimientosde padrons är små gröna paprikor som man kan steka eller grilla och servera som snacks. Restaurangens koncept var att deserverade flera små rätter och vi började med att beställa en pimientosde padron, men beställde snabbt in två portioner till
Casa Milà – La Pedrera. Vi besökte även några fina tapas-barerunderde här dagarna, så det blev inte heller så mycket bevänt med den fasta mellan frukost och middag som ingick som en del i viktminskningsprogrammet…
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i denhackade löken
Ett exempel på det är ett sjukt spännande projekt som jag skrev under avtalet kring bara här förra veckan – jag ska nämligen börja erbjuda olika typer av webbkurser i vegetarisk matlagning
Häll i den varma mjölken lite i taget – vispa hela tiden – till en tjock redning. Vi åt dessa dagen efter de andra tapasen, just för att jag inte hann göra dem dagen innan, men depassade fint som plock till ett glas cava innan middagen
kyckling, en burk bönor och kanske philadelphia grillad paprika. det här är inte sveriges vackraste rätt, men vilken härlig grund för trevlig vardagsmat som kan varieras i all oändlighet
Dulce de leche-fondant eller kolafondant somden blivit döpt till här hemma. Ibland har inte dygnet tillräckligt många timmar och man hinner inte allt man önskat, men jag valde att prioritera kvällens dessert just av den anledningen
Skala och pressa vitlöken samt tillsätt den. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.