Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Blanda den med oljan och sockret till en dressing. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Hacka pistagenötterna och rör sedan ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Pilgrimsmusslan följdes upp av gröna musslor i skal med finhackad lök och en enkel vinägrett. Det blev en förrätt på pilgrimsmussla i olivolja med knaperstekt savoykål på toppen
Pilgrimsmusslan stektes i både olja och smör. För en matbloggare är det jackpot - en pilgrimsmussla är ju så mycket finare om den serveras i sitt skal, än om den serveras på en vanlig tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.