Receptet är inspirerat från en ny bok jag köpte på bokrean Nytt bröd - baka gott utan gluten. Det blir att packa medsig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt
Jag hann med en roddtur, promenader och gräsklippning mellan jästiderna. Formar försiktigtbaguetter. Det kanske verkar som att detta recept tar mycket tidi anspråk men i de flesta steg är arbetsinsatsenminimal och det handlar istället om att låta degen göra jobbet
Häll jäst & vatten i en bunke/degblandare och rör tills jästen löst upp sig. Ingredienser. Häll i mjölet litei taget och blanda, när degen släpper ifrån bunkens kanter häll i saltet och blanda litetill
Rapsgrisskinkan blev faktiskt 'Svensk Mästare' på årets Chark-SM. Receptet på griljeringmed ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringennågonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Smöra baguetten, lägg i röran och garnera med sallad, gurka, tomat och paprika. Knaperstek baconet och lägg på lite hushållspapper så fettet rinner bort
Vridbaguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet medköksassistenten, fungerar också utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.