Harsyra. 2016-08-04Malin BromanI fokus. Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Ingredienser Portioner. 6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Den här picklade rödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst. Hallå,. Så var det dags för lite recept igen, ett tillbehör tänkte jag bjuda på idag såhär på kvällskvisten
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker. Ja eller egentligen var det inte nytt, eftersom jag har tydligen picklat gurkor i flera år utan att veta om att det heter så
Saftiga äpple och kanelmuffins. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.