Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
kg rostbifflock/picanha med fettkappa. Börja med pebresåsen. Mixa vitlök, koriander, chilepeppar, citronsaft och olivolja i en matberedare med vass kniv
Köttet – picanhan, hamnade på grillen och betedde sig precis som jag ville. Sofia och Eyvind var förbi Hötorget och jag kunde inte låta bli att höra om de hade lust att titta förbi Latinamerikanska livsmedel för en rejäl bit picanha
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i en stor gryta tills löken har mjuknat. Tillsätt passerade/krossade tomater, vatten och buljong, låt koka upp
Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter
När grillen är varm lägg hela picanhan på grillen och salta med grovt salt. Vid servering skiva picanhan och servera tillsammans med grönsallad och chimichurri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.