Mozarella - här baby-size. Därför passar det perfekt i soppa. Hacka örterna grovt och mixa ner det med. En handfull färskaörter, här koriander men basilika eller timjan går minst lika bra
Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen. På fredagar äter vi ofta pizza eller kallskuret och ostar, men - utan jäst, ingen kalljäst deg
Het chili- & ingefärssås. I kväll hade jag till exempel inte hintat om att jag skulle göra färska vårrullar, utan hon överraskades när hon slog sig ned vid matbordet
Blanda den mixade röran med buljong. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Det är något oerhört tryggt och bekvämt medsoppa tycker jag. När höstmörkret kommer krypande finns det inget jag längtar till mer än att värma kroppen med en smakrik soppa
Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, och tillsammans med såsen. Skala räkorna. Nudelsalladen är verkligen hur god som helst och påminner om smakerna i färska vårrullar, men går snabbare att tillaga
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkormed skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.