De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fylldamed annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxenmed dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Läckra petit-chouxfylldamed vaniljkräm och grädde. Knepen för att lyckas medpetit-choux. Inte alls svåra att lyckas med om man bara följer knepen nedan
PATE A CHOUX. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesserchoux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfylldapetitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petitchoux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.