Lägg laxenmed skinnsidan nedåt på en baklåtspappersklädd plåt eller smörad form. Färsk lax är en favorit, som hos många, som vi nästan alltid tillagar i ugn om vi inte gör den i folie på grillen förståss
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den i ugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Ikväll blev det lax igen för vi hade en massa spenatblad hemma som vi behövde göra något med
Stek laxbitarna och krydda med lite salt, svartpeppar, citronpeppar och dill. Hacka kantarellerna till mindre bitar, häll allt i en uppvärmd stekpanna, stek ett tag med lite salt och svartpeppar
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form som du smort med olivolja. Snabbt skall det gå ibland – och då är det lätt och praktiskt att ta en burk färdig pesto som du brer över laxbitar, riv lite parmesan över, baka i ugn och vips får du en god nyttig rätt
Wokad laxmed ingefärskryddad crème fraiche är vardagsmat av bästa snitt. Men om uppoffringarna inte är större än att äta den här laxenmed ingefärskryddning… Då är jag med och testar gärna ett större intag av den väldoftande knölen
Servera på en tallrik med den kokta färskpoatisen, gräslöksäggröran, laxen och citroncremé fraichen. Blanda ihop cremé fraichemed citronsaft och havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.