Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta Hällstekt biff med mörkokt högrev, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmörJag har stekt biffen i panna och uteslutit högreven, samt gjort en enda lök
4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g Saft och rivet skal av 1 apelsin ½ tsk mald ingefära 1 msk olivolja 450 g gul lök, skuren i ringar 1 msk mörkt farinsocker 6 msk kycklingbuljong Nymald svartpeppar
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Jag serverade ribbsen med ugnsrostade delikatesspotatis och kall vitlökssås. Alla kläder sitter lite tajtare, det finns med andra ord mer att älska och bara så ni vet det, rund är också en form
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Lägg därefter dem i en stor gryta tillsammans medlök, lagerblad, pepparkorn och morot. Receptet kommer från boken "Jul med Ernst" och det är asså allas vår alle (säger man så ens) Ernst som har hittat på receptet
av med maizenaredning om du vill. 4 port2-3 rödlökarvattensalt1 msk flytande honung2 msk balsamvinägersalt, pepparev. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar. 2-3 rödlökarvattensalt
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 1/2 gul lök. 3 vitlöksklyftor. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av lökenmed lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. 1/2 gul lök. 3 vitlöksklyftor
Rostad lök, går att köpa färdigt i de flesta matvarubutiker, men en gemensam nämnare för dem är att de oftast är ganska smaklösa och dessutom tillverkade med industriell palmolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.