Knäck ägget i en bunke och vispa det lätt, tillsätt havregryn, Milda Visp, lök, tomatpuré, chilisås, persilja, salt och peppar och låt stå att svälla ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och blanda väl.
Forma till järpar (en liten näve färsblandning som rullas till en stor köttbulle och sedan rullas avlång).
Stek järparna gyllenbruna i Milda Culinesse, lägg dem på ett ugnsäkert fat och varmåll i 100º medan du gör såsen.
När du tagit upp järparna ur stekpannan så tillsätt mer Milda Culinesse. Tillsätt vetemjöl och vispa klumpfritt.
Tillsätt vattnet under omrörning, sedan Milda Mat & Visp 26% och buljongtärningen. Smaksätt med grönpeppar och gurkspad . Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka järparna i såsen och servera med kokt potatis och förvällda vaxbönor.
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat
Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig färs och forma järpar med hjälp av en sked och din handflata
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Servera persiljejärparnamed skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.