Persiljejärpar med grönpepparsås
Milda.se
Milda.se

Persiljejärpar med grönpepparsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök liten
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 dl persilja hackad
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk Milda Culinesse
  •  
  • Grönpepparsås
  • 25 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 1 Knorr köttbuljongtärning
  • 1 msk grönpeppar
  • lätt krossad
  • 2 msk spad från smörgåsgurka
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör
  • 4 port kokt potatis
  • 4 port kokta gröna bönor

Beskrivning

    Knäck ägget i en bunke och vispa det lätt, tillsätt havregryn, Milda Visp, lök, tomatpuré, chilisås, persilja, salt och peppar och låt stå att svälla ca 5 minuter.

    Tillsätt köttfärsen och blanda väl.

    Forma till järpar (en liten näve färsblandning som rullas till en stor köttbulle och sedan rullas avlång).

    Stek järparna gyllenbruna i Milda Culinesse, lägg dem på ett ugnsäkert fat och varmåll i 100º medan du gör såsen.

    När du tagit upp järparna ur stekpannan så tillsätt mer Milda Culinesse. Tillsätt vetemjöl och vispa klumpfritt.

    Tillsätt vattnet under omrörning, sedan Milda Mat & Visp 26% och buljongtärningen. Smaksätt med grönpeppar och gurkspad . Smaka av med salt och peppar.

    Lägg tillbaka järparna i såsen och servera med kokt potatis och förvällda vaxbönor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.