Pernod- och rosépeppargravad lax med Waldorfsallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kilo benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 1 1/2 dl salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 msk majsolja
  • 6-7 cl Pernod eller annat anisbrännvin
  •  
  • Waldorfsallad
  • 300 g rotselleri
  • 2 äpplen, gärna svenska och lite syrliga
  •  
  • Dressing
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche, 34 %
  • 2 tsk pressad saft av citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  •  
  • Servering
  • 300 g av den gravade laxen, befriad från skinnet
  • 4 stora blad romansallad
  • 8-10 valnötskärnor rosépepparkorn
  • 1-2 cl Pernod

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.