Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Den första glassen i min nya glassmaskin blev som en blandning mellan milkshake och soppa, den andra blev också för lös och alldeles för isig
Mitt tips – använda termometer. För att få den perfekta filén, krydda (marinera eller ge den en rubb med kryddor) stek den på hög värme i lite smör och olja så att den får en fin yta runt om, stek den färdig i ugnen på 150 grader till en inertemperatur på 56 grader
Till jul har vi oftast älgköttbullar, utan dom är det liksom inget riktigt julbord (enligt mig då). Älgköttbullar är såå mycket godare än andra bullar, och idag testade jag mig fram och kom fram till att det här kommer köras till jul
(Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). Låt jäsa i 20 – 30 minuter under handduk. (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar)
(OBS – Stäng av fläkten, flytta på ongarna och ha ett lock till hands). Malin skrev och eftersökte de där perfekta lökringarna som jag skrev om för längesedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.