Eftersom det är kallt och ruggigt tycker jag att denna efterrätt passar perfekt även nu i helgen. Kör fikonbitar, nötter, kokos, smör och kryddor i en liten mixer till en jämn smet
Idag har jag haft en sån där perfekt semesterdag. Det är konstigt det här, när jag jobbar så kan jag verkligen längta efter att bara sitta och läsa en bok, men när jag äntligen har tid till det har jag inte ro i kroppen
Just nu är det perfekt att baka när man kommer hem från jobbet, det är så mörkt att man inte ser handen framför sig… så någon kvällspromenad blir det inte
Idag blev jag sugen på något sött till kaffet Och det blev att springa in på ICA och inhandla lite choklad, 70% Sen hem och hacka sötmandel, smälta choklad, strö ut russin på en mindre form
Kolakräm till paj. Dra åt sidan och smält ner smör och tillsätt vaniljsocker. Tricket är att koka kolan till 122 grader. Koka grädde, socker och sirap tills det tjocknar och har en temperatur på 122 grader
Perfekt både till sommarens grillning och till den orientaliska grytan. Rabarberchutney1 liter chutney1 liter rabarber, skalad och delad1 dl vinäger1 hackad gul lök3 msk olja2 msk curry2 msk malen ingefära2 st kanelstänger2 tsk mald kardemumma3 dl råsocker1 tsk saltGör så härVärm oljan i en kastrullTillsätt lök, kryddor, socker och saltRör om och låt koka ihop ca fem minuterTillsätt rabarber och vinägerLåt koka på medelvärme i 30 minuterSmaka ev av med mer socker, salt och vinägerHäll upp på burkar och sätt på lockChutneyn håller sig flera månader eftersom det bildas ett vakuum i burkarna Hålla utkik efter receptet på kycklingen i morgon, min förhoppning är att det då ska finnas på bloggen (om jag inte totalt misslyckas, vill säga) Ha en fin fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.