Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans med löken och svampen
Skicka med e-post. Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 3 dl röttvin. Sätt in grytan (med lock) i ugnen 3-4 timmar på 150 grader. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 3 lagerblad 3 dl röttvin
Krydda med salt och peppar. Häll på vin, vatten, soja, krossade tomater och äppelmos. Tillsätt i grytan tillsammans med rosmarinkvistar, lagerblad, korv och eventuellt sardeller
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong. Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Älggryta medröttvin, soltorkade tomater & chorizo. Hur ska man få med allt man vill i en rubrik. Röttvin, en skvätt grädde, timjan, rosmarin och soltorkade tomater sätter smak på såsen och det blev en riktig höjdare tycker jag
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och röttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Det orkade jag aldrig med utan kokade bokstavligen ihop någonting eget istället. En fiskhandlarannons lyckades plantera en tanke om torsk i röttvin i min skalle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.