Ett exempel är denna sida. Börja med att komma på en idé om vad du skall göra för pepparkakshus. Inte nog för att jag tycker om att allt skall vara ätbart (även om jag inte skulle rekommendera någon att äta det), men det torkar inte lika fort och blir ändå extremt hållbart
(Gör gärna några extra delar att ha i reserv). Även om man hinner ångra sig några gånger, och önska att man köpt ett industritillverkat på Ica, så är det ändå alltid värt allt jobb det när det är klart, pepparkakshuset
55. Jag har hunnit producera 3 pepparkakshus hittills, förra året blev jag riktigt nöjd. 55. Jag har hunnit producera 3 pepparkakshus hittills, förra året blev jag riktigt nöjd
Så här kryllar det av pepparkakor i alla möjliga former plus ett pepparkakshus. ) Jag ritade egna mallar till pepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshus någonsin
Eftersom vi inte har gjort något glutenfritt pepparkakshus tidigare så provade vi att göra två olika degar, den ena med finaxmjölmix och den andra efter Fullkorns Fias recept
50 g jäst 5 dl vatten 1/2 dl olivolja 2 msk honung 1 tsk salt 13 dl vetemjöl 1 äggula russin. Grädda i ugnen, 200°, ca 15-20 minuter. /Sofia 50 g jäst. 5 dl vatten
Jag gjorde en extra del av varje sort och jag behövde allihopa. Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt, det tog ju sin lilla tid och det var ju inte helt enkelt
Ett tips om du gör pepparkakshus är att dekorerar delarna som ex. på kristyren i två skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg ex
Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.