Ca 15 st kokoschoklad Bounty. 100 g choklad med hög kakaohalt. Smält sötrix och kokosfett i en kastrull, tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda
Häll kokoschokladen över nötterna. Ingredienser för 4 st3 rutor mörk choklad 72% (ca 30 g) (Valhrona eller nån annan sort med kvalitet)3 msk kokosfett (Renée Voltaires supergoda använder jag)12 cashewnötter (gärna Saltå Kvarns)4 valnötter (Kung Markatta har utmärkta)4 tsk kokosflingor (Renée Voltaires)4 små kakformarGör såhär. 3 rutor mörk choklad 72% (ca 30 g) (Valhrona eller nån annan sort med kvalitet)
Vem älskar inte kokoschoklad. 1 påse med kokosflingor (ca 200g). Sänk till lite varmare än medelvärme, rör om då och då och koka tills det blir en tjockare massa 5-15 minuter (tills den börjar att tjockna). Häll i kokosflingorna och blanda väl med en slickepott, klicka ut och forma till en fyrkantig kaka på bakplåtspapper och låt den stelna i 1 timme
Vispa ihop ägg och kokosgrädde, och krydda med vitlökssalt. Jag fick för mig att knorra till den vanliga pastagratängen med orientkryddor och kokosmjölk, och det blev riktigt lyckat
Het kycklinggryta medkokosgrädde. Att äta thaimat på restaurang är ju ofta otänkbart, inte bara på grund av riset utan med tanke på hur söta dessa grytor ofta är
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbar medkokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.