Blanda samtliga ingredienser till en deg. Låt degen vila i kylskåpet minst ett dygn, gärna en vecka. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut pepparkakor med pepparkaksformar
Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker och sirap så att det blir fluffigt. Ha ner vatten och smörblandnigen i mjölet och rör ihop detta – enklast med en gaffel
Dulce de leche-fondant eller kolafondant somden blivit döpt till här hemma. Ibland har inte dygnet tillräckligt många timmar och man hinner inte allt man önskat, men jag valde att prioritera kvällens dessert just av den anledningen
De har en fantastiskt god smak av pepparkakor, bitar av sötmandel och så är de härligt knapriga. Degendelas upp i två delarsom sedan formas till rullar
Smeten ska dock inte vara lika rinnig som ”vanlig” pannkakssmet, utan blir något mer trögflytande. Jag är verkligen en periodare när det kommer till mat
Lägg spjällen på galler med en långpanna inunder. Pensla demordentligt med BBQ-såsen. Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem ofta med såsen, tills den tar slut
Vi försökte komma på vad som var hemligheten, men smaksättning med fisksås / lime och buljongkok på kycklingbas som antagligen kokades länge, länge var debästa gissningarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.