Här hade jag förstås tänkt ta med en bild på Britta. Förslagsvis forma degen, medan den är ljummen, till ”limpor” och placera dessa på t ex en skärbräda
1 påse pepparkakskryddor. Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och smör i en bunke. Rör ner grädden. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och rör tills allt är blandat
Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjuka pepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Kakorna gräddas i ugnene på 225 grader i 7 minuter. Förra helgen bakade jag pepparkakor efter det här superbraiga receptet som kommer från min mammas vän Pia, tack så mycket för det
Dessa småkakor är bakade på en bas av kikärtor. Jag gillar verkligen att baka med bönor och har tidigare gjort flera olika sorters kakor som ni alla hittar recept på under kategorin Mat&Bak
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.