Pepparglazad oxfilé med ugnstekt potatis och vitlökssmör
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • 1 st apelsin
  • saft och skal
  • 75 dl socker
  • 5 dl äppelvinäger
  • 1 dl sweet chili
  • 1 klyfta vitlök
  • krossad
  • 2 dl svarta vinbär eller björnbär
  • 2 msk hel svartpeppar
  • förvälld
  • 1 msk maizena
  • till redning
  •  
  • Tillbehör
  • 1 kg potatis
  • klyftas
  • 3-4 msk olja
  • ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • efter smak
  • 2 tsk strösocker
  • Peppar
  • efter smak
  •  
  • Vitlökssmör
  • 100 gr rumstempererat smör
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.