Spagetti allaputtanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti allaputtanesca 30 minute m
Spaghetti allaputtanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Med en härligt smakintensiv puttanescasås till förvandlar man sina zoodles till en riktig festmåltid i all sin enkelhet
Spagetti allaputtanesca betyder horans spagetti på italienska. SPAGETTI ALLAPUTTANESCA (4 port) 4 msk olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor1 röd chili6 sardellfiléer1 burk passerade tomater eller körsbärstomater på burk av bra kvalité1 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad 100 g svarta oliver 4 msk kapris 500 g spagetti parmesanostsalt och peppar
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghetti allaputtanesca. ) Spaghetti allaPuttanesca (3 port) 200 g spaghetti salt 2 msk olivolja 1 rejäl vitlöksklyfta 1 peperoncini (alltså en torkad chili) 1/2 dl oliver (gärna soltorkade) 2 msk kapris, avrunna 1 burk hela tomater 1 skvätt balsamvinäger 1 liten klick flytande honung några kvistar persilja parmesan till servering Skiva vitlöksklyftan fint
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. spaghetti för 4 port olivolja 1 pkt bacon (jag hade även i lite av julskinkan som blivit över) 1 burk pastasås Puttanesca riven parmesanost, ca 1 dl Koka spaghettin, skiva bacon och bryn i stekpanna i lite olivolja
Hetta upp oljan till tomatsåsen i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncini och stek dem i ett par minuter, tills de blivit lätt gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.