Trött, förkyld och vädret är tråkigt. Men det är lördag och det är ju aldrig fel. Idag åker vi till Valliden och ska fortsätta bygga på husvagnsgaraget
Skär oxfilén tunt med en vass kniv. Skala och hacka löken och klipp gräslöken. Stek eller rosta brödet. Lägg köttet på brödet och klicka på lite löjrom i mitten
250 g oxfilé 1 rödlök, finhackad 1 knippe gräslök, finhackad 120 g löjrom salt malen svartpeppar 4 ägg ev några klickar crème fraiche till servering (ca 0,5 dl) parmesanbröd, till servering plastfilm
Den anjovisen som vi köper i konserv i affären, uppfanns av salteriägaren Gustav Andersson i mitten av 1800-talet och den här klassiska julrätten är uppfunnen av operasångaren Per Adolf “Pelle” Janzon, (1844-1889) men rätten blev inte accepterad förrän 40 år efter Janzons död
starta upp ugnen 175 grader blir bra. be någon familje medlem skala potatisen, sen strimla dom men spar ett par som du skär i tunna skivor(för att klä formen)
Köttfärslimpa med Bacon, Vitlök och Timjan 300 gr Nötfärs från Jämtlandsgården 1 Ekologiskt Ägg från Pelle och Lisa i Nälden 1 gul Lök 2 Vitlöksklyftor ½ paket Änglamark Ekologiskt Bacon ½ dl Grädde 2 msk Ekologiskt Kokosfett utan smak 1 msk Fiberhusk 2 tsk torkad Timjan 1 tsk Worcestersauce Havssalt och nymald Vitpeppar 1 ask Cocktailtomater 1 msk smält Smör Hacka lök och vitlök fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.