Bryn smöret i stekpanna, lägg ner renfilén och bryn runt om. 4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. 600-900 g renfilé
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. Det här är en god liten rätt som fungerar lika bra till vardags som till fest
1½ kg renfilé. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
Skär oxfilén i mycket tunna skivor (viktigt med en vass kniv), ungefär 3-4mm tjocka. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att änvända två skärbrädor i plast)
Jag är inte mycket för helt vegetarisk mat och jag är inte så förtjust i betor. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Jag tror nog nästan carpaccio är min absoluta favorit som förrätt. Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens och carpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
Den krämiga laxen med en himmelsk sås och rivig pepparrot var en riktig smaksuccé. Detta är en superlyxig förrätt eller lägg till ett gott bröd eller ugnsfriterad sötpotatis så har du en hel måltid
Lyxigt och fantastiskt gott. Dressingen gjorde jag i matberedaren med vispfunktionen. Den blev ganska hård, så jag spädde ut den med vatten för att kunna ringla över anrättningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.