Utgångspunkten till receptet nedan är Klaras recept - jag har dock gjort några små ändringar (lagt till pinjenötter och parmesanost, bytt ut Bresaolan mot annan skinka som vi hade hemma, ändrat vinägrett)
Riv skinkan i bitar, skiva upp avokadon och melonen och lägg i pastasalladen. Vad du behöver - 2 port. 3-4 msk röd pesto. 10 skivor lufttorkad skinka. 3-4 msk röd pesto. 10 skivor lufttorkad skinka
Lägg paprika- och tomatbitar i en skål tillsammans med övriga dressingingredienser. Vilken dressing man har till pastasalladen tycker jag spelar oerhört mycket roll, för pasta i sig är ju ganska smaklöst så det är ju ofta dressingen som är själva "smaken i rätten"
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpack-ningen. Skär paprikan och skinkan i bitar och blanda ner i pastan tillsammans med gräslöken
I dag var det så varmt så vi inte ens orkade grilla utan vi gjorde en pastasallad med köttbullar. )Till salladen gjorde jag en enkel och god dressing som även är perfekt som dip till chips
Jag gillar att blanda den varma pastan i lite dressing och sedan låta den svalna. Det gäller ju att komma på bra lunchmat när man är på vift och pastasallad är inte fel
Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Så har ni inget för er vid 11-blåset, så får ni gärna skicka mig en tanke. 400 g röktskinka. -Mama Skogly ♥ 8 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.