Servera med ris. Ta grytan från värmen och lägg i räkornaoch jordnötterna. ) oskalade frysta räkor. Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan
Servera med ris. Ta grytan från värmen och lägg i räkornaoch jordnötterna. ) oskalade frysta räkor. Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan
Smaka ev av med lite salt om du tycker det behövs. Blanda i räkoroch persikor straxt före servering. Fräs gul lök, vitlök ochcurry i lite smör eller olja
Mixa citrongräset med chili (ta ur kärnorna), skalade vitlöksklyftor, limeblad, koriander, paprikorna, tomatpurén, fisksås, soja, sesamolja och skalad ingefära
Blanda curryfräsetmed crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Servera med ris och sallad. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
Garnera med sesamfrön, koriander och lime. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Blanda slutligen i grönsaker ochräkor precis före servering
Stek på de grovt hackade äpplena och löken, medcurry i smör. Vi gjorde då, sjöng melodin själva varje fredag, men har släppt tanken och upphört med kyckling på fredagar sedan länge
Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om currynoch äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.