Pastagratäng. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
En krämig och ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Mosa osten och blanda den med crème fraichen. Tärna kasslern och blanda i även den. Blanda i broccolin. Osten ska ha börjat smälta och gratängen ska ha fått lite färg
Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Servera med cocktailtomater. Blanda pasta, bacon, broccolioch sås och häll över i en smord ugnssäker form
En pastagratängoch fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst
blanda resterande, smaka av med salt & peppar och lägg upp i en gratängform. fort och lätt går det och det går att packa ner vad man hittar i kylskåpet eller frysen
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det som inspiration ochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratängmed bacon, som blev riktigt god
Smaka av med salt och nymald svartpeppar. salt och nymald svartpeppar. 2 Steg Låt tonfiskenoch majsen rinna av. 4 Steg Medan pastan kokar, lägg Philadelphia-osten, tonfiskenoch majsen i en kastrull och värm försiktigt utan att koka. 5 Steg Häll av den kokta pastan och blanda med Philadelphia- ochtonfiskblandningen i en ugnsfast form. 6 Steg Strö över den rivna osten och gratinera i ugn i ca 5-7 minuter eller tills gratängen fått fin färg. 7 Steg Servera gärna med en fräsch grönsallad. 185 g tonfisk på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.