4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
) Nu bar det sig dock inte bättre än att jag hade glömt att köpa lasagneplattor så jag fick ta vanliga makaroner (vilket jag iofs tycker bättre om) så det blev en sorts pastagratäng istället, men satan i gatan vad bra det smakade och så snabbt det gick att laga
färskost att reda med. Ta från värmen och blanda med strimlad tomat, lägg åt sidan. Häll i grädden och red med färskost till en lagom tjock sås, krydda och smaka av med citron
Jag sökte middagsinspiration genom att titta på olika receptlappar som fanns på Ica Kvantum (finns också på nätet) och fastnade för laxmedbladspenat och pasta som lät spännande och gott
500 g lax, fryst i portionsbitar 0,5 savoykål, strimlat 1 gul lök, skivad 50 g smör 400 g pasta penne 400 g färskost 5 dl grädde 1 kruka dill 1 citron, skal och saft salt peppar
Så en sen frukost i soffan med en massa gott och såklart tittade vi på prinsessans dop. Laxfileer. Till mellis blev det lyxiga amerikanska pannkakor med hallon - det har blivit lite för mycket jordgubbar för lille ministern i dagarna, han blir lite prickig då
Som om inte det egentligen räckte så har jag en inbokad vistelse med en gammal kompis, även hon en något trött småbarnsmamma som behöver komma bort en natt
Till de bladspenat-skeptiska barnen slängde jag snabbt ihop en liten klassisk fisksås, en béchamel med citron och fiskbuljong (ungefär som den här , fast utan vinet och dillen denna gång)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.